Ta sig runt på Jersey

Ta sig runt på Jersey

Använd flera metoder för att ta dig runt på Jersey. De flesta väljer faktiskt att vandra och cykla, men bussar, hyrbil och taxi är också uppskattade färdmedel. Läs mer om hur du kan se hela Jersey på ett effektivt och bekvämt sätt. Jersey må vara litet, men underskatta inte det breda utbudet av kommunal transport på ön.

Till fots och med cykel

Jersey är mest känt för sina cykel- och vandringsleder som sträcker sig utmed hela ön. Många turister väljer att åka till ön enbart för att vandra och cykla och på samma gång uppleva sevärdheterna. Kanske känner du för att tälta och campa samtidigt och verkligen se den storslagna naturen – med det lummiga inlandet och den klippiga kusten.

Du kan lätt nedladda ner utstakade cykelvägar med karta och allt så att du kan navigera dig runt. Överallt i städerna går det att hyra cykel och sedan är du fri att utforska ön bäst du vill.

Med hyrbil

Hyr gärna bil på Jersey. Det görs vid hamnen eller inne i Saint Helier, alternativt på flygplatsen. Det du dock måste veta är att Jersey har vänstertrafik precis som övriga Storbritannien. Klarar du av det? I så fall är det bara att boka en tid i förväg då många tänker som du! Vi rekommenderar Biluthyrning.com för bästa pris på hyrbilar.

Taxi

Att ta taxi är säkert och tryggt och bilarna innehåller alltid taxameter. Det kan dock bli ganska dyrt att åka en längre sträcka. Från flygplatsen in till Saint Helier kostar det runt £20 vilket inte är i det billigaste laget. Hyr hellre bil om du vill spara pengar.

Bussar på Jersey

Bussarna på Jersey tar dig till den mest avlägsna lilla plats och är superbekväma att åka med. De flesta bussar är även välutrustade och handikappvänliga. Den bästa utgångspunkten är Liberation Station i Saint Helier från vilken du kan ta dig lite vart som helst. Här finns även biljettluckor och automater att köpa din biljett i.

Jersey-turer med buss

Boka en turisttur med buss och/eller båt och åk och se både inland och kust med sevärdheter. Med dessa kan du exempelvis se Jerseys krigstunnlar, naturparken Durrell samt vackra vyer utmed färden. Olika företag som erbjuder turer är bland andra:

  • Waverly Coach tours
  • Jersey Bus and boat tours

Prisnivåer och säkerhet

Ta dig runt Jersey utan rädsla och oro. Det är en av de tryggare platserna i Europa och det händer sällan tråkigheter. Eftersom prisnivåerna är lite lägre än de svenska så slipper du spendera alltför mycket på transport. Enkelbiljetter brukar kosta ca 25 kronor och ett månadskort för kollektivtrafiken runt 570 kronor.